AU2157 Дијамански крст

Аукцијате е истечена

Уникатна изработка

Состојба: Нов

Аукцијата истече без надавање.

Опис

Крстот е единствен примерок на Балканскиот простор

Изработен е во втората половина на 19 век во Солун или Цариград

Материјал: легура од злато и сребро, обложено со дијамански камења

Крстот е потекло на Марија и Љубо Тошеви

Димензија: 7,5 см должина на 4,5 см широко, тежина  18,6 грама

Вкупно

Аукцијата истече

Аукцијата истече без надавање.
Аукцијата започна 07/05/2021 09:11

Send Private Message

Loading...
Име:
Email:
Порака: